Berbat (Rezil) Girdaplar Teorisi [Vile Vertices Theory]

Lost'un bir bölümü daha yayınlandı. Tam Lost'tan ümidimi kesmek üzereydim ki bu bölüm resmen ilaç gibi geldi, açıklanan onca şey ve kafamda daha da fazla netleşmeye başlayan teoriler...
Önce kısa bir giriş yapalım, daha sonra da teorinin açıklamasına geliriz.
Hatırlayacağınız (ya da hatırlamayacağınız :) gibi 3. sezon 7. bölümde Aldo'nun okuduğu bir kitap vardı. Hafızanızı tazelemek için o sahneye buradan ve kitabın orjinal sayfasına buradan bakabilirsiniz. Evet bu kitap Stephen HAWKING'in meşhur kitabı "A Brief History of Time" ve Aldo'nun okuduğu kısım ise kara delikler. Daha önceden kitapta bahsedilen "Dark Matter" (kara madde) ile ilgili düşüncelerimi de yazmıştım. Her neyse, bu kısa hatırlatmalardan sonra gelelim teorimize.

Bildiğiniz gibi Internette bir süredir bu teori dolaşıyor, ben de buradan biraz açıklama yapayım istedim. Dünya üzerinde Bermuda Şeytan Üçgeni'ne benzer özellikler göstern 12 nokta var, bunlara "Berbat (Rezil) Girdaplar" (Vile Vertices) deniyor. (Berbat Girdaplar benim uydurmamdır, bilimsel olarak başka bir ismi olabilir ama bilmediğimden sözlük çevirisine bağlı kaldım, eğer bilenler varsa bana yazabilirlerse düzeltmeyi de çok isterim.) Yukarıdaki haritaya tıkladığınızda bu 12 noktayı daha net görebilirsiniz. Bu noktalarda aynen Bermuda Şeytan Üçgeninde olduğu gibi hava ve deniz akımlarının çakışmasından dolayı oluşan çeşitli garipliklerin olduğu söyleniyor. Bu gariplikler, garip hava ve deniz koşulları, mekanik ve elektronik aletlerin bozulması/garip davranması ve gizemli kaybolmalar şeklinde sıralanabilir. Peki bunlar bizi neden ilgilendiriyor ve Lost ile bağlantısı nedir?

Buradaki anafikir şu, bu girdaplar sayesinde eşyalar ya da insanlar herhangi bir noktadan aynı noktaya çıkıyorlar, bizim durumumuzda bu Lost'taki o meşhur ada. Mesela Tunus yakınlarında adadaki kutup ayısının bulunması buna bir örnek, adadan pekala bu girdaplar sayesinde Tunus'a gitmiş olabilir, zaten kuzey kutbuna bakarsanız orada da bir girdap olduğunu göreceksiniz, ilk aşamada kutup ayısının adaya nasıl geldiği de bu şekilde açıklanabilir. Diğer örneklere gelirsek eğer;
Avusturalyanın doğusundaki girdaptan meşhur 815 uçuş sayılı uçağımız adaya ulaşmış olabilir ya da
Juliette ve Locke'ın babası Florida'nın güneyindeki girdap sayesinde denizaltı ile adaya ulaştırılmış olabilir,
Ayrıca bu bölümde de öğrendiğimiz gibi, eski adı Siyam Krallığı, şimdiki adı Tayland Krallığı, olan ülke bildiğiniz gibi Güneydoğu Asya'da bulunuyor ve bizim meşhur "Black Rock" 22 Mart 1845'de oraya ticari görevle gidiyormuş, gene haritada görülebileceği gibi güneydoğu asya kısmında da bir girdap mevcut, bu da meşhur gemimizin adadaki o garip yerine nasıl gelmiş olduğunu açıklayabilir.
Ayrıca orta Afrika kısımlarındaki girdap'da dikkatinizi çektiyse, Yemi'nin uyuşturucu yüklü uçağının da bu yolla adaya gelmiş olabileceğini tahmin etmişsinizdir. ;)

Sanırım bu teori için bu kadar açıklama yeter. Ayrıca bir de sizinle gene bu bölümde gözüme çarpan başka bir şeyi daha paylaşmak isterim. Aşağıdaki resimdeki yerin neresi olduğunu çıkarabildiniz mi?


Evet burası Daniel Faraday'ın eğitim verdiği Queens College. Ama bir de daha önceki sezonlarda Desmond'un geri dönüşlerinde gördüğümüz bir resme dikkatinizi çekmek istiyorum.
Bu resim Desmond'un tapınaktaki başrahibinin masasında duran bir resim ve bu resimdekiler o rahip ve daha önce Desmond'un geri dönüşlerinde gördüğümüz Ms. Hawkings. Mekanlar sizce de benzer değil mi? ;)