Yine Yeniden... MetallicA

9 sene sonra tekrar karşımıza çıktı MetallicA... Ve ben gene sanki görev bellemişim gibi 15 sene ve 9 sene önce olduğu gibi stadda yerimi almıştım.
Stada girerken ön gruplardan "The Sword" daha yeni sahneye çıkmıştı, ardından "Pentagram (a.k.a. Mezar Kabul)" sahnede yerini aldı. Sonrasında ise "down" grubu sahneye çıktı. Ön grupların hepsi gerçekten de çok iyilerdi, her ne kadar "The Sword" ve "down"ı ilk defa dinlesemde bu grupları çok beğendim, "Pentagram" ise zaten malum, bana hitap eden bir grup. ;)
MetallicA her zamanki gibi söz verildiği gibi saat 21:00'da sahne almadı, 40 dakika gecikme ile sahneye çıktılar, bu sırada ise saha içinden tribünlerde yapılan eğlenceleri görmek gerçekten müthişti, hele yaklaşık 15 dakika boyunca hiç durmadan süren Meksika dalgası görülmeye değerdi.
Saatler 21:40'ı gösterdiğinde bir anda stadın ışıkları sönüp de "The Ecstasy of Gold" çalmaya başlayınca herkes anladı ki saniyeler sonra MetallicA sahnedeki yerini alacak. Nitekim parçanın bitmesinin hemen ardından MetallicA sahnedeki yerini "Creeping Death" çalarak aldı. Ne yalan söyleyeyim onları sahnede gördüğüm anda sanki çok eski dostlarımı görmüşüm gibi bir his kapladı içimi. O anda staddaki yaklaşık 45 bin kişi aynı andan kafa sallamaya ve çılgınca eğlenmeye başladı, her ne kadar gazetelerde 40 bin kişi diyorsa da bence staddaki insan sayısı bu rakamın bir üzerindeydi. Ben kendi adıma o an yaşadığımı anladım, bunca iş yükü ve stresinin üzerine gerçekten dışarıda hayat olduğunu farkettirdi bu bana.
Konserin geneli tipik bir MetallicA konseriydi, seratonin, endorfin, adrenalin ve bilimum ne kadar mutluluk verici, gaz verici hormon varsa salgıladım orada ;), işin en güzel tarafı (en azından benim için) yeni albümlerden hiç parça çalmadılar, yeni abümlerden kastım da "Load", "Reload" ve "St. Anger".
Konserin seyirci yorumunu da yapmaya çalışırsam, yaklaşık 2000'in üzerinde yabancı seyirci vardı, ben Fas'lıları ve Bulgar'ları gördüm ama sanırım daha başka yerlerden gelenler de varmış. Yaş ortalamasına gelirsek 10 ila 65 yaş arasında değişiyordu, gerçekten eğlenceli bir durumdu. Arada çıkan ufak tefek tartışmalar sayılmazsa o kadar biraya rağmen çok kötü bir olay da meydana gelmedi. TV'de görünen her şeye de inanmamak lazım. Onları görünce ben bile aynı konsere gittiğime emin olamadım, 2 dakika da olup biten olayları sanki bütün gün sürmüş gibi göstermeleri de ayrı bir ayıp.
Ben kendi adıma çok eğlendim ve çok zevk aldım her zamanki gibi ama konserden sonra aldığımız Güngörendeki bombalama olayı eğlencemizin ve mutluluğumuzun yarıda kalmasına sebep oldu. Terörü her Türk genci gibi ben de LANETLİYORUM.

Umarım bir dahaki turnelerinde eski dostlarımla yeniden buluşma fırsatı bulabilirim...